Financiering Rabobank als financiële partner

Voor project HeemAvenue is Rabobank geselecteerd als financiële partner**. Sinds enkele jaren heeft Rabobank een speciale afdeling die specifiek gericht is op nieuwbouw en waarbij vaste contactpersonen zijn aangesteld voor een project.

De financieel adviseurs van Rabobank - Dennis Roepman en Menno Foorthuis - zijn nauw betrokken bij het project HeemAvenue. Zij gaan graag met u in gesprek over uw woonwensen en plannen voor een nieuwe woning. Met hun kennis en betrokkenheid bij het project bespreken zij met u de financiële mogelijkheden, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

We spraken met Dennis Roepman over het project HeemAvenue en de voordelen die Rabobank biedt aan geïnteresseerden voor een woning in dit project.  

Heeft Rabobank een speciaal hypotheektarief voor energiezuinige woningen?

Ja, voor nieuwbouwwoningen die gebouwd zijn vanaf 2018 hebben we een speciale duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.  

Is een hypotheek van Rabobank mee te verhuizen naar een volgende woning?

De rente kan mee worden verhuisd naar de nieuwe woning. Of het nu gaat om een hypotheek afgesloten met basisvoorwaarden of plusvoorwaarden. Uiteraard moet de voorgaande hypotheek wel afgesloten zijn bij Rabobank.

Is er bij Rabobank een mogelijkheid tot het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek?

Veel mensen denken dat dit niet meer mogelijk is, maar het kan nog steeds tot 50% van de waarde van je woning. Het voordeel van een aflossingsvrije lening kan zijn dat je maandlasten dan lager zijn. Want je lost er niet op af en die lasten vallen dan weg. Het nadeel kan zijn dat je de rente over deze (nieuwe) aflossingsvrije lening fiscaal niet aftrekbaar kan maken. Alleen wanneer je al een aflossingsvrije lening had en de rente daarvan aftrekbaar was, kan dat ook op de nieuwe woning. Uiteindelijk hou je dan wel een lening over die altijd blijft doorlopen, ook op het moment dat je met pensioen gaat bijvoorbeeld.

Wat is de rentevergoeding op een bouwdepot?

De rentevergoeding op het bouwdepot is gelijk aan de rente die je betaalt. Zo betaal je uiteindelijk dus alleen de rente over de lening wat je gebruikt hebt en niet over het deel wat je nog niet gebruikt hebt.

Hoe lang mag een overbruggingshypotheek doorlopen bij Rabobank?

De overbruggingshypotheek heeft een looptijd van 2 jaar en als de nieuwe woning dan nog niet af is en de oude woning nog niet verkocht, gaan we in gesprek en verlengen we de overbruggingshypotheek zodat deze aansluit bij de bouwtijd.

Wat is de reactiesnelheid van Rabobank bij het aanvragen van een hypotheek?

Binnen 24 uur zal er contact opgenomen worden, zodat de actuele rente z.s.m. kan worden vastgelegd. Dit contact is direct met de financieel adviseur, wat de lijnen weer kort houdt.

Hoe verhouden de hypotheektarieven van Rabobank zich ten opzichte van de concurrenten?

Heel goed! We staan bovenaan de rentelijsten van de grote genoteerde hypotheekverstrekkers voor nieuwbouw, met duurzaamheidskorting.

Hoeveel kun je boetevrij aflossen bij een hypotheek van Rabobank?

Dat verscheelt per voorwaarden en dat is 10% of 20% per jaar over de hoofdsom.

Maar als de rente die je betaalt lager is of gelijk is aan de vergelijkingsrente dan ben je zelfs geen vergoeding verschuldigd.

Biedt de Rabobank nog andere voordelen bij de aankoop van een nieuwbouwwoning?

Ja, wij helpen de klanten aan een financiële check** op voorhand voor inschrijving van een nieuwbouwwoning. Dit biedt de klanten alvast een inzicht in hun maandlasten en mogelijkheden voordat zij inschrijven op die woning. Daarbij geeft dit geeft de verkopende partij meer inzicht over de betaalbaarheid van de woning bij de toewijzing van een nieuwbouwwoning. Rabobank neemt binnen een dag contact op bij de aanvraag van een financiële check. Na het bespreken van de financiële gegevens met de klant kunnen wij binnen een half uur à 3 kwartier de check naar klanten sturen en kunnen zij snel inschrijven voor hun droomhuis. Na toewijzing nemen we weer spoedig contact op om klanten te helpen en te kunnen voorzien van de hypotheekofferte. De contacten met de financieel adviseurs zijn direct en de lijnen zijn kort.

Wat is de geldigheid van de hypotheekofferte?

De geldigheid van de hypotheekofferte is onlangs verruimd naar 12 maanden of 18 maanden. We merken nu aan klanten dat zij sneller de woning te koop zetten, zodat zij weten waar zij aan toe zijn bij de verkoop van hun woning en waarmee zij rekening moeten houden. Voor de kopers van die huizen is het dan weer van belang dat ze nu de rente kunnen vastzetten en wel bereid zijn (om net als bij nieuwbouw) wat langer te wachten op hun nieuwe woning. En dat is in deze markt erg belangrijk. 

Interesse?

Interesse in de financieringsmogelijkheden bij Rabobank of wilt u een financiële check aanvragen? U kunt contact opnemen met Menno Foorthuis (menno.foorthuis@rabobank.nl, 06-12 11 52 60) of Dennis Roepman (dennis.roepman@rabobank.nl, 06-82 50 77 41)

*“kandidaten met een financiële check kunnen met voorrang behandeld worden. Het maakt niet uit of u een financiële check aanlevert van de Rabobank of uw eigen financieel adviseur.”

Alle informatie over de hypotheken van de Rabobank vindt u op https://www.rabobank.nl/particulieren/hypotheek en www.rabobank.nl/nieuwbouw

Dennis Roepman
Menno Foorthuis

Bekijk nu onze 360º tour

Via de 360º tour krijgt u een goed beeld van hoe de woningen en appartementen er in het echt uit gaan zien.

Naar 360º tour